Max Vandaag

Over Omroep MAX

Heel Holland bakt en ‘Bed & Breakfast’, wie kent deze populaire programma’s niet? Ze zijn niet meer weg te denken van de buis. Omroep MAX is dankzij dit soort successen en toenemende populariteit toe aan een innovatieslag op online gebied.

maxvandaag1
maxvandaag1 maxvandaag1
Content first

Het vraagstuk

Dankzij het groeiende succes van Omroep MAX is er meer behoefte ontstaan aan een online community voor de doelgroep met een grote verscheidenheid aan content. Dit om hun doelgroep te voorzien in hun informatiebehoefte op het gebied van verschillende thema’s zoals sport en gezondheid.

Content first

Deze content zal gestructureerd en op een gebruiksvriendelijke manier opgezet en weergegeven moeten worden door een grote achterliggende redactie. Dit online initiatief zal minimaal 100.000 unieke bezoekers per maand moeten gaan trekken.

 

maxvandaag2
maxvandaag2 maxvandaag2
Maatwerk plugin

De business case

De business case

Middels vooronderzoek is de keuze gevallen op het CMS, WordPress. Dit in tegenstelling tot het “gebruikelijke” TYPO3 CMS in omroep land. Naast onze standaard scrum aanpak om het project te managen, is er ook uitgebreid getest op usability en performance.

Al snel werd de website na livegang uitgebreid met tal van functionaliteiten waarvan de programmagids veruit het grootste onderdeel is. MAX programmagids bestaat uit alle MAX tv- en radioprogramma's en onderliggende uitzendingen, die verrijkt zijn met gerelateerde content.

Maatwerk plugin

Er is gekozen voor een maatwerk plugin in WordPress. De voordelen van zo’n maatwerk plugin in WordPress zijn talrijk en zou in het oude TYPO3 niet eens mogelijk zijn geweest. Wij van Proud Nerds staan dan ook 100% achter onze keuze om voor WordPress te kiezen.

maxvandaag3
maxvandaag3 maxvandaag3
Resultaat

De oplossing

Maxvandaag.nl was in de eerste maanden na lancering direct een groot succes te noemen, waarbij de doelstelling van 100.000 unieke bezoekers per maand makkelijk behaald werd.

Grote bezoekersaantallen

De website ging steeds dienen als een corporate website en werd uitgebreid met de programmagids. Dit heeft het unieke bezoekersaantal boven de 300.000 doen laten uitstijgen. Een resultaat waar we trots op zijn!

Wat hebben we bereikt?

  • Enorme hoeveelheid aan content op het gebied van pagina’s, columns, blogs, artikelen, programma’s, uitzendingen, recepten, prijsvragen, cursussen etc.
  • Actieve webredactie en gebruikersgroep van meer dan 5000 ingelogde gebruikers
  • Ruim 300.000 unieke bezoekers per maand
  • Diverse tests op o.a. het gebied van usability en performance 13.500+ requests per seconde
  • Complexe koppeling in WordPress met meer dan 150 programma’s en tienduizenden uitzendingen
maxvandaag4
maxvandaag4 maxvandaag4
Meer weten?

Neem contact op

Onze Proud Nerds staan voor je klaar om samen jouw uitdagingen te bespreken en te kijken naar oplossingen op korte- en lange termijn.