Cases Health Nerds   Proud Nerds
Equipe (1) Equipe (1) Equipe (1)

we are _

Equipe Zorgbedrijven

jumping arrow

Equipe Zorgbedrijven is een groep van gespecialiseerde zorgklinieken door heel Nederland. Het aanbod is breed: van plastische chirurgie tot oogzorg en van handtherapie tot revalidatie. En dat brede aanbod wordt regelmatig verder uitgebreid door het overnemen van bestaande klinieken. Wij ontwikkelden websitethema’s in TYPO3 en WordPress, zodat Equipe Zorgbedrijven makkelijk en snel nieuwe websites kan lanceren.

Voor Equipe Zorgbedrijven hebben we in totaal drie thema-opties: een TYPO3-website voor de grote projecten en een medium en small Wordpress-thema. Het TYPO3-template hebben we bijvoorbeeld gebruikt voor de websites van Xpert Clinics. Deze medische klinieken hebben verschillende expertisegebieden, zoals Hand & Polszorg en Orthopedie. Dit zijn relatief grote websites, met veel informatie en een extern patiëntenportaal, waarbij privacy en veiligheid natuurlijk heel belangrijk zijn. Wij hebben daarvoor goede ervaringen met TYPO3.

CHALLENGE

Snel ontwikkelen

Veel andere websites voor deze klant, zoals de website van Equipe Zorgbedrijven zelf en de site van CosMedic, hebben vooral een informerende functie. Mensen vinden er alle ins en outs over de kliniek, ingrepen, revalidatie, producten en behandelaars. Omdat een snelle ontwikkeling tegen lage kosten bij deze kleinere websites het allerbelangrijkste was, kozen we hier voor WordPress.

Equipe Logo
Equipe Logo Equipe Logo

PROCESS: Eigen WordPress-thema

Bij Proud Nerds kiezen we nooit voor een standaard thema uit de bibliotheek van Wordpress.com. We bouwen alle thema’s custom voor de klant. Dus ook voor Equipe Zorgbedrijven. Daarbij ontwikkelen we ook altijd onze eigen functionaliteiten, zodat we de plug-in-collectie van WordPress over kunnen slaan. Zo weten we zeker dat het met de privacy en updates altijd helemaal snor zit.

1 basis, 1000 variaties

We maakten voor Equipe Zorgbedrijven een flexibel basisthema dat met een paar kleine ingrepen door de klant eenvoudig aangepast kan worden aan de huissstijl van de betreffende kliniek. De basis is hetzelfde, maar omdat de klant aan de achterkant van de website veel aan kan passen, heeft iedere website een heel eigen uitstraling. Een eigen logo, aangepaste huisstijlkleuren, een andere volgorde van de blokken en je hebt een compleet andere website op hetzelfde thema.

PROUD: Super flexibel

Dat werkt snel en eenvoudig voor de klant. In sommige gevallen, bijvoorbeeld wanneer er een nieuwe kliniek geopend wordt, willen ze snel een website in de lucht hebben. Door gebruik te maken van WordPress met dit standaard thema, zijn we snel en flexibel. Als het nodig is, kunnen we in één week een nieuwe website in de lucht hebben, helemaal aangepast aan de huisstijl van het bedrijf.

NERDY STUFF: Mooi in alle samenstellingen

Dat betekende voor ons een behoorlijke uitdaging: we werkten met een building blocks systeem met custom made blokken. Daardoor hebben we qua design veel grip op het eindresultaat, terwijl de klant veel vrijheid heeft. Maar dat betekende ook dat er heel veel styling-opties zijn, die er in iedere samenstelling mooi uit moeten zien. Een behoorlijke puzzel aan de front- en back-end van ons WordPress-team. Maar het is gelukt! De klant kan alle creativiteit kwijt, zonder dat het ten koste gaat van de looks van de site.

Steeds beter, sneller en mooier

Met Equipe Zorgbedrijven werken we continu aan het doorontwikkelen van de websites. We kijken dus altijd wat er beter kan en bouwen in overleg met de klant nieuwe functionaliteiten. Zo kunnen de websites steeds een beetje beter, sneller en mooier gemaakt worden.

Contact

Ook een WordPress-website?

Benieuwd wat we in WordPress voor jou kunnen bouwen? We vertellen het je graag.