Cases Health Nerds   Proud Nerds
Ggdijselland Header Img Ggdijselland Header Img Ggdijselland Header Img

we are _

GGD IJsselland

jumping arrow
What you see is what you get

GGD IJsselland

Voordat de bouw van een website start, gaat er het nodige werk aan vooraf. Dus toen GGD IJsselland in 2014 aanklopte bij Proud Nerds, gingen we eerst om tafel met de GGD om te onderzoeken hoe zij met de website naar buiten willen treden. Wat zij ermee wilden bereiken. Die wensen vertaalden we naar een onderscheidend design dat uiteindelijk vooral voor de gebruiker moet werken.

Tussentijdse aanpassingen

In 2020 onderging de website van GGD IJsselland een restyling. Op basis van een quickscan zijn verbeterpunten voor de website aan het licht gekomen. Zo bleek het ontwerp onvoldoende contrastrijk te zijn voor mensen met een visuele beperking. Inmiddels voldoet de site weer helemaal aan de webrichtlijnen.

 

CHALLENGE: Z.s.m. naar de juiste content

Het doel van de website van GGD IJsselland is bezoekers zo goed mogelijk te informeren. Dat betekent dat je hen zo snel mogelijk naar de juiste content wilt leiden. Daarom maakt GGD IJsselland, net als veel gemeenten, gebruik van Toptaken. De website is zo ingericht, dat de meest gevraagde onderwerpen van dat moment snel te vinden zijn. Kortom: what you see, is what you get.

 

PROCESS: Samen optrekken

Proud Nerds trekt bij elk traject nauw op met de opdrachtgever. Het concept voor GGDIJsselland.nl is aan de hand van verschillende sessies met elkaar opgezet. Daarna hebben we het uitgeschreven in een prototype, functioneel ontwerp en design en tussentijds steeds getoetst. Het resultaat is een toegankelijke, gebruiksvriendelijke website.

full width image
bouncing arrow

NERDY STUFF: Van news-slider naar grid

Tijdens de restyling van GGDIJsselland.nl maakte de news slider plaats voor een news grid. Een slider is namelijk niet supervriendelijk voor de gebruiker, wat de effectiviteit in de weg staat. In veel gevallen worden ze zelfs volkomen genegeerd! Het nieuwe grid bestaat uit een aantal blokken nieuws die overzichtelijk en toegankelijker zijn voor de bezoeker. En dat is waar ’t uiteindelijk om draait.

 

DIGITAL: Versie 10 - TYPO3

GGDIJsselland.nl is gebouwd in het CMS TYPO3. Het staat bekend als een van de veiligste contentmanagementsystemen. De restyling van de website van de GGD combineerden we met een upgrade naar de nieuwste versie van TYPO3, v10. De site is weer volledig up to date en daarmee ook veilig.

PROUD: AIDA in de praktijk

De combinatie van het design en de techniek maakt GGDIJsselland.nl  een onderscheidende en gebruiksvriendelijke website. De manier van presenteren helpt om de informatie toegankelijk te maken. Het klassieke marketingmodel AIDA in de praktijk: Attention, Interest, Desire, Action werkt in deze site. Zou je de veelal informatieve content in een formelere omgeving zien, dan nodigt dat niet uit om verder te lezen. De website van GGD IJsselland doet dat zeker wel.

Contact

Wil je weten of jouw website gebruikersvriendelijk is?

We testen het graag in ons UX Lab.