Cases Health Nerds   Proud Nerds
Rivas Header Img Rivas Header Img Rivas Header Img

we are _

Rivas Zorggroep

jumping arrow

Rivas Zorggroep en Proud Nerds gaan al lang terug. In 2012 leverden we de eerste website op voor Rivas. In 2016 en 2019 volgden redesigns en introduceerden we nieuwe functionaliteiten, waaronder een patiënteninformatiemodule. Zo blijft Rivas bij de tijd én continu perfect inspelen op de behoeften van alle doelgroepen. En met zo’n breed zorgaanbod is dat best een uitdaging…

Challenge

Alle doelgroepen bereiken

Het Beatrixziekenhuis, talloze woonlocaties, wijkverpleging, revalidatie, dagbesteding en ga maar door. Rivas heeft een bijzonder breed aanbod op het gebied van zorg en gezondheid. De online uitdaging: Hoe bereikt Rivas al haar doelgroepen zo optimaal mogelijk en hoe voldoet de groep aan de behoefte van deze doelgroepen?

DIGITAL: Umbraco biedt nog meer structuur en gebruiksgemak

In 2012 ging Rivas over op het CMS TYPO3. Tot die tijd werkten ze met een CMS dat lastig te beheren was en bovendien niet langer werd ondersteund. Het CMS leende zich uitstekend voor de toenmalige online uitdaging van Rivas. Inmiddels is Rivas na zoveel jaar overgestapt op Umbraco. Dit schaalbare systeem met veel handige prebuilts voor de zorg is de perfecte keuze voor Rivas die hiermee een schaalbaar systeem voor de toekomst heeft. De overstap naar Umbraco ging vlekkeloos doordat Proud Nerds beide technieken goed beheerst.

PROCESS: Nieuwe functionaliteiten in een fris jasje

Tijdens de redesignfases hebben we uitgebreid gekeken naar Toptaken en welke informatie belangrijk is per pagina. Vervolgens was er snel overeenstemming over wireframes en is op basis van een uitgebreid grafisch design de website gerealiseerd. Het afgelopen decennium kreeg de website dus een aantal keren een frisse schil én diverse nieuwe functionaliteiten. Een indruk van de innovaties:

  • Met de patiënteninformatiemodule optimaliseerden we de klantreis. In deze module wordt alle informatie over aandoeningen, behandelingen, specialisten, poliklinieken enzovoort gekoppeld en overzichtelijk aangeboden aan de bezoeker.
  • We maakten de site responsive.
  • We voegden de mogelijkheid toe om pagina’s als PDF te downloaden.
  • Tijdens de coronacrisis introduceerden we een vragenlijst die tot een melding leidde waarmee bezoekers toegang hadden tot het ziekenhuis.
full width image
bouncing arrow

NERDY STUFF: Effectieve zoekmachine

In een uitgebreide website als die van Rivas Zorggroep mag een goede zoekmachine niet ontbreken. Voor Rivas kozen we voor een koppeling met Solr. Dit systeem indexeert de website. Zodra een bezoeker een zoekopdracht ingeeft, maakt de website contact met de Solr server en worden de zoekresultaten heel snel geladen.

PROUD: De top van Nederlandse ziekenhuizen

Het Beatrixziekenhuis van Rivas Zorggroep behoort al jaren op rij tot de top van de ziekenhuizen in Nederland. Iets waar wij met onze online bijdrage dan ook heel trots op zijn.

Rivas 2 Column
Rivas 2 Column Rivas 2 Column

Werken en leren bij Rivas

Personeelstekort is een bekend probleem binnen de zorg. Ook Rivas kan altijd extra handen gebruiken. Om dit te stimuleren, nam Proud Nerds het onderdeel ‘Werken en Leren’ op de schop. Vacatures in dit onderdeel worden via een koppeling uitgelezen met het externe beheerssysteem voor vacatures. Daarnaast zijn vacaturepagina’s uitgebreid en verlevendigd.
Contact

De website van jouw zorggroep verbeteren?

Proud Nerds heeft de expertise in huis!