Cases Health Nerds   Proud Nerds
SMK Header Img SMK Header Img SMK Header Img

we are _

Sint Maartenskliniek

jumping arrow
Toonaangevende behandelingen

Sint Maartenskliniek

De Sint Maartenskliniek is een gespecialiseerd ziekenhuis. Toonaangevend in de behandeling van aandoeningen op het gebied van houding en beweging. Proud Nerds realiseerde de website maartenskliniek.nl. Een duidelijk uithangbord voor het ziekenhuis. Een plek die toegankelijk is voor álle bezoekers zodat zij heel eenvoudig de juiste informatie kunnen vinden over aandoeningen en behandelingen. Een site die trouwens ook het leven van de mensen uit het communicatieteam een stukje makkelijker maakt.

SMK Intro Img
SMK Intro Img SMK Intro Img

CHALLENGE: Nieuw CMS, andere denkwijze

De vorige site van de Sint Maartenskliniek was in het Craft CMS gebouwd. De versie hield op te bestaan en een upgrade bleek net zo duur als een complete herbouw in het open source CMS Umbraco. De grootste uitdaging schuilde in het feit dat Umbraco een compleet andere benadering hanteert dan Craft. Waar Craft werkt met bakken en lijsten met data, gaat Umbraco uit van pagina’s. Dat vraagt een andere denkwijze. Samen met het communciatieteam van de kliniek hebben we bepaald hoe we de website zo efficiënt mogelijk kunnen inrichten.

In de oude website koppelden beheerders data uit verschillende lijsten en bakken aan elkaar om bijvoorbeeld een behandelingspagina op te stellen. In Umbraco kan de beheerder nu kiezen voor een specifieke behandeling, waar hij vervolgens generieke stappen aan koppelt. De structuur vormt op deze manier een logische flow, zowel voor de beheerder als voor de gebruiker.

 

DIGITAL: Drempelvrij

Waar de oude site nog niet voldeed aan alle toegankelijkheidseisen, is de site nu drempelvrij gemaakt. Ook het design vroeg om wat aanpassingen om dit mogelijk te maken. Zo voegden we een contrastfunctie toe en is het nu mogelijk de lettergrootte aan te passen. Daarnaast hebben we de codestructuur voor screenreaders herzien zodat bezoekers de voorleesfunctie kunnen inzetten.

NERDY STUFF: Contrastfunctie

Voor mensen met een visuele beperking is er de contrastfunctie. Daardoor ontstaat er een duidelijker verschil tussen de tekst en de achtergrond. Als een bezoeker de contrastfunctie inschakelt, dan wordt een andere stylesheet ingeladen. Voor elke kleur is daarin een vervangende kleur aangegeven. Specifieke kleurcombinaties inverteren daarnaast naar andere combinaties om het contrast voldoende groot te laten zijn.

full width image
bouncing arrow

PROCESS: Dashboard voor bedrijfsvoering

Maartenskliniek.nl is een levende site. We blijven werken aan verbeteringen. Van kleine grafische wijzigingen tot grotere aanpassingen. Per drie weken bepaalt de kliniek waar de prioriteit ligt en dan gaan we volgens een agile werkwijze aan de slag.

Om de kwaliteit en actualiteit van de content te waarborgen, hebben we een dashboard ingebouwd om de bedrijfsvoering te vereenvoudigen. Vanuit de NEN7510 zijn zorginstellingen verplicht elk jaar te controleren of medische inhoud nog goed en geldig is. Het systeem is zo ingericht dat de beheerder op het dashboard ziet welke pagina het snelst verloopt en dus een check nodig heeft. Vanaf hetzelfde dashboard kan het communicatieteam ook bijdragen van andere redacteurs uit de organisatie controleren en accorderen.

PROUD: To the point

Wij zijn trots op een klant als de Sint Maartenskliniek. Blij dat we met digitale oplossingen een bijdrage kunnen leveren aan de zorg. En dan is het een groot compliment als zij te spreken zijn over de site die erg intuïtief is en -mede dankzij het gebruik van toptaken- bijzonder to the point.

SMK 2 Column
SMK 2 Column SMK 2 Column

Congres site

Voor Sint Maartenskliniek ontwikkelde Proud Nerds ook de congres-site verderinbeweging.nl. Vanaf die site kan het ziekenhuis congressen livestreamen. Ook kunnen bezoekers er eerdere edities van congressen terugkijken.
Contact

De website van jouw ziekenhuis verbeteren?

Proud Nerds heeft de expertise in huis!