Cases Health Nerds   Proud Nerds
ZZG Header Img ZZG Header Img ZZG Header Img

we are _

ZZG Zorggroep

jumping arrow

ZZG Zorggroep straalt weer online

De oude websites van ZZG Zorggroep uit Nijmegen gaven een sterk gedateerde indruk. Niet alleen sloot de uitstraling niet aan bij de nieuwe waarden en koers van de organisatie. De sites waren bovendien onvoldoende informatief en de vindbaarheid onvoldoende. Op advies van Proud Nerds maakte ZZG de overstap naar het open source CMS Umbraco. Samen gingen we een traject aan dat leidde tot een nieuwe corporate website en recruitment site: met passende uitstraling én een stuk eenvoudiger te beheren.

 

Challenge

Nieuwbouw in plaats van 'oplappen'

ZZG Zorggroep ondersteunt jaarlijks zo’n 9.000 cliënten met wijkverpleging, beschermd en beschut wonen en revalidatie- en herstelzorg in de regio Nijmegen. Een nieuwe strategische koers vormde de aanleiding om aan de slag te gaan met de corporate en recruitment site. Opfrissing van content, structuur, huisstijl, fotografie én onderliggende techniek waren noodzakelijk om ZZG Zorggroep te profileren als de deskundige, liefdevolle en heldere zorgorganisatie die ze is. Niet alleen om cliënten goed te informeren, maar ook om nieuwe collega’s aan te trekken.

Zzg Intro Img
Zzg Intro Img Zzg Intro Img

Een socialer intranet

‘Hoe maken we het intranet socialer?’, was een aanvullende vraag van ZZG. In antwoord daarop hebben we interactieve en sociale componenten aan het intranet toegevoegd. Denk aan reacties op berichten, poll, forum, berichten inzenden, een verjaardagskalender en een blog. Door middel van een Active Directory koppeling is het voor medewerkers makkelijker geworden om in te loggen; een zogenaamde Single Sign On (SSO) functie.

 

PROCESS: Samen aan de slag

Een zeer uitgebreid vooronderzoek vormde de basis van het traject. Met een werkgroep waar vanuit ZZG Zorggroep medewerkers, cliënten en ervaringsdeskundigen zoals familieleden van cliënten en vanuit Proud Nerds een Business Consultant en een UX-designer vertegenwoordigd waren. Het vooronderzoek bestond uit de volgende stappen:

 • Klantreis
  Voor de belangrijkste doelgroepen hebben we persona’s opgesteld waarvoor we nauwkeurig de klantreis hebben onderzocht en beschreven. Daarbij was er onder meer aandacht voor de emotionele toestand van de doelgroep en voor actoren (personen en zaken die van invloed zijn op de beslissingen die deze groep maakt). Zo kwamen we er bijvoorbeeld achter dat we wel voor dementerende ouderen moesten schrijven, maar dat deze informatie eigenlijk bedoeld is voor de omgeving die de beslissingen neemt voor de dementerende.
 • Toptakenonderzoek
  Op basis van de toptakenmethode hebben we een overzicht gemaakt van de belangrijkste zaken die op de website moest komen. Waar we oorspronkelijk 150 taken hadden gedefinieerd, hebben we dit door onderzoek en statistiek teruggebracht tot een selecte prioritering.
 • Structuur, UX en interactieve wireframes
  Met deze resultaten hebben we gezamenlijk een contentstructuur opgesteld en wireframes gemaakt voor de uiteindelijk websites. Deze sitestructuur was ook de input voor het redactieteam om aan de slag te gaan met het schrijven van de teksten en verzamelen met visueel materiaal. Een klus die ZZG volledig voor haar rekening heeft genomen.
 • Grafisch design
  Hoe komt de site er nu echt uit te zien? Dat werd duidelijk in deze fase. Het design werd meteen heel enthousiast ontvangen en wij zijn uiteraard zeer trots op het eindresultaat.
 • Ontwikkeling van de website
  Als laatste volgt de bouw van de site. Proud Nerds neemt klanten altijd maximaal mee bij dit proces. Na elke sprint (waarin we steeds een aantal nieuwe onderdelen opleveren) tonen we de voortgang. Waar wenselijk is het mogelijk om op basis van deze reviews zaken aan te passen of toe te voegen.
 • Livegang en vullen
  Op het moment dat de site helemaal gereed was, hebben wij een instructiemiddag verzorgd voor het gehele redactieteam van ZZG Zorggroep en kon de site gevuld worden. Daarna volgde een feestelijke livegang.
full width image
bouncing arrow

DIGITAL: Umbraco

Waar het oude CMS van de zorggroep niet zo gebruiksvriendelijk was en de nodige beperkingen kende, is Umbraco een stuk gebruiksvriendelijker. Dat het CMS heel intuïtief werkt, blijkt wel aan de positieve reactie van het communicatieteam toen zij tijdens coronacrisis geheel zelfstandig de corona-informatiepagina konden inrichten.

NERDY STUFF: Automatische vacaturekoppeling

Op de Werkenbij-website van ZZG Zorggroep vind je onder meer de laatste vacatures. Die vacatures worden automatisch doorgeplaatst vanuit de externe vacaturebank van ZZG Zorggroep. Dat bespaart de webredactie aardig wat tijd!

PROUD: Visie

We zijn trots dat we de nieuwe visie van ZZG Zorggroep hebben kunnen vertalen naar de corporate site en de recruitment site. En vooral op de manier waarop dat gebeurde, in nauwe samenwerking met de werkgroep van ZZG. Het leidde tot zeer veel positieve reacties vanuit ZZG. De sites zijn nu vriendelijk in gebruik en beheer. En ze hebben de uitstraling die aansluit bij de kernwaarden van ZZG Zorggroep: deskundig, liefdevol en helder.

Bekijk het resultaat

Contact

De website van jouw zorggroep verbeteren?

Proud Nerds heeft de expertise in huis!