Werken bij   Proud Nerds

Accountmanager

clock

32 of 40 uur

wallet

€3000 - €4750

Als Accountmanager ben je de commerciële drijfveer van Proud Nerds. Dit betekent dat je nieuwe leads opvolgt en het gehele sales traject met een toekomstige klant doorloopt. Van het eerste telefoontje, tot het geven van een pitch en het (samen met je collega’s) maken en presenteren van het voorstel. Het hele traject om een nieuwe klant aan ons te binden, dáárvoor trek jij de kar!

Audio aan Audio uit

Over Proud Nerds

Wij zijn een Digital Agency in hartje Nijmegen, met 80 medewerkers en torenhoge ambities! We bouwen webshops met complexe configuraties, maken digitale en interactieve ‘producten’ zoals maatwerk apps en websites, en proberen bij alles wat we doen de ultieme User Experience aan onze digitale producten mee te geven. Al deze expertises komen samen in ons moderne kantoor in de Splendorfabriek aan de Sint Annastraat in Nijmegen. 

Waar kom je terecht?

Binnen Proud Nerds kom je als Accountmanager terecht in ‘Havana’, oftewel: het domein van Sales en Business Consultancy. In dit domein zitten 2 Accountmanagers, 3 Business Consultants en de Sales Manager. Deze disciplines zitten samen in 1 team omdat ze veel met elkaar samenwerken en allebei veel contact hebben met (nieuwe en bestaande) klanten.  

Wat ga je doen?

Als Accountmanager ben je verantwoordelijk voor een deel van de commerciële targets van Proud Nerds. Met onze oplossingen focussen we ons op de zorg markt en de commerciële markt. Voor een van deze markten word jij verantwoordelijk, wat betekent dat je zowel de bestaande klanten bedient (dat zijn ongeveer 10 ‘key-accounts’) maar zeker ook op ‘new business’ gefocust bent. Leads hiervoor komen binnen via verschillende ‘warme’ kanalen, zoals onze website, social media, maar ook via referrals van bestaande klanten. Daarnaast bedenken we (dus jij ook!) leuke acties om bij prospects onder de aandacht te komen.

Als we die eerste drempel over zijn begint het echte werk eigenlijk pas. Eenmaal in gesprek met een organisatie weet jij boven tafel te krijgen waar de behoeftes liggen en op welke manier onze dienstverlening hier invulling aan kan geven. Wij bieden maatwerk aan, waardoor je goed in staat moet zijn om aan te voelen op welke manier je jouw toekomstige klant zo blij mogelijk gaat maken. Om invulling aan ‘de oplossing’ te geven kan je uiteraard rekenen op goede collega’s. Je werkt in dit traject veel samen met een Business Consultant (die gaat ook geregeld mee naar klanten), UX Designers en Product Owners, om de vraag van een (toekomstige) klant zo goed mogelijk te vertalen naar een mooie oplossing. In dit traject voer jij de regie en hak je ook knopen door om tot het beste aanbod voor een klant te komen. De climax van zo’n traject is vaak de ‘eindpresentatie’ waarin we ons voorstel met creatieve ideeën mogen pitchen aan de klant!

Wanneer een organisatie voor ons kiest draag je het ‘account’ over aan de projectmanager en de projectgroep, die het project gaan uitvoeren. Hierin kijk je af en toe mee, maar heb je geen actieve rol meer in. Jij bent als het goed is alweer bezig met allemaal mooie nieuwe opportunity’s!

Wat doe je zoal nog meer?

Een hoop! Je hebt veel vrijheid in je functie, waardoor er naast je ‘sales taken’ ook andere dingen op je pad zullen komen.

Zo:

 • maken we iedere maand een ‘sales nieuwsbrief’ waarin we onze 80 collega’s bijpraten over alle leuke dingen die we met elkaar gerealiseerd hebben
 • zit je vaak in de auto met leuke collega’s (of met Vincent) onderweg naar klanten, evenementen of prospects.
 • brainstorm je met alle creatieve collega’s over nieuwe acties
 • schuif je aan bij interne meetings over het verbeteren van onze diensten (zodat we ook jouw klanten nog beter kunnen bedienen)
 • en nog veel meer!

Wat neem je mee?

Misschien wel het allerbelangrijkste is dat je een open, enthousiast, nieuwsgierig en positieve uitstraling en mindset hebt! Je denkt in kansen en niet in problemen en vind het écht leuk om nieuwe organisaties en hun uitdagingen te leren kennen.

Daarnaast is enige ervaring in een commerciële functie wel belangrijk om succesvol te kunnen zijn in deze rol. Je weet hoe het is om een verkooptraject van a tot z aan te vliegen waarbij het gaat om het bieden van een totale oplossing die nog bedacht moet worden, zoals in ons geval een website of een app. Hierin ben je in staat om de regie te voeren, en zowel intern als extern alle ballen in de lucht te houden.

Voor het zelfvertrouwen van je leidinggevende is het fijn als je niet zo goed bent in het bedienen van een flipperkast.

full width image
bouncing arrow

Wat biedt Proud Nerds jou?

 • Een mooi, marktconform en vast salaris dat afhankelijk van je ervaring tussen de €3.000,- en €4.750,- zal liggen.
 • Mooie incentives en jaarlijkse verhogingen wanneer je de verwachtingen waarmaakt (of zelfs overtreft)
 • Een leaseauto
 • Een prachtige werkplek in de Splendorfabriek, midden in Nijmegen
 • Diverse en leuke collega’s waar geregeld vanalles mee georganiseerd wordt, zoals spelletjesavonden (we blijven immers nerds) en wekelijkse borrels
 • En natuurlijk deze prachtige functie, waar je nog veel verder in kan groeien de komende jaren!

 

Join the team

Vincent Kessels Vincent Kessels
Vincent Kessels
Business Consultant
Michiel Geurts Michiel Geurts
Michiel Geurts
Business Consultant
Caspar Kipp Caspar Kipp
Caspar Kipp
Sales Manager
Bas Muller Min Bas Muller Min
Bas Muller
Sales Consultant
231108 0015 231108 0015
Joep Jacobs
Sales Consultant
Interesse?

Solliciteer nu

Klinkt dit als jouw nieuwe baan?

Mooi! Dan komen we graag snel met je in contact. Je kan jouw CV (met eventueel een leuke brief) sturen via het sollicitatieformulier. Nog niet overtuigd, maar wel benieuwd naar meer informatie? Neem contact op met Caspar via caspar.kipp@proudnerds.com of 0636453958 en hij vertelt je alles wat je wil weten!

211019 0702 211019 0702
211019 0702