Cases Conversion Nerds   Proud Nerds
Heel Holand Bakt Heel Holand Bakt Heel Holand Bakt

we are _

Heel Holland Bakt

jumping arrow

Dat we de vaste digital partner zijn van Omroep Max, daar zijn we best een beetje trots op. En met veel fans van Heel Holland Bakt onder de Proud Nerds, is het natuurlijk een eer om de website van dit heerlijke programma te ontwikkelen. Proud Nerds klaar? Bouwen maar!

Challenge

Ingrediënten overzichtelijk gepresenteerd

De website van Heel Holland Bakt heeft nogal wat ingrediënten: alle recepten van alle seizoenen, instructievideo’s, uitzendingen die je kunt terugkijken, enzovoort. De uitdaging was die overzichtelijk en aantrekkelijk te presenteren. Als een goedgevuld kookboek vol smakelijke recepten, met een krokant laagje zeg maar.

Heel Holland Bakt Logo
Heel Holland Bakt Logo Heel Holland Bakt Logo

PROCESS: Cookies al in huis

Een kleine voorsprong hadden we al. Eerder realiseerden we namelijk al de websites maxvandaag.nl, maxmaaktmogelijk.nl en maxmeldpunt.nl. Dus die cookiemelding van de NPO, die konden we mooi hergebruiken. En ook de koppeling met het NPO-archief, waar video’s worden ingeladen in de site, stond al klaar.

DIGITAL: WordPress als bodem

Omdat het hoofdbestanddeel van de website van Heel Holland Bakt content is, is daarom ook deze keer de keuze gevallen op het contentmanagementsysteem WordPress. De website is opgebouwd uit verschillende building blocks. Bij de samenstelling van een pagina kan de beheerder het basisrecept eenvoudig uitbreiden door artikelen of uitzendingen toe te voegen of recepten uit te lichten. Alles voor een gevarieerd menu.

De juiste mix

Het design dat is gemaakt door Studio Minsk bracht nog wat leuke uitdagingen met zich mee voor onze front-end developers. Elk building block is namelijk voorzien van visuals en fotootjes. Hier een framboos en een citroen, daar weer een kokosnoot of een vorkje. Onze developers hebben ervoor gezorgd dat de building blocks in elke volgorde fraai op elkaar aansluiten.

NERDY STUFF: Recept voor contentmigratie

Er viel nogal wat content te migreren naar de nieuwe site. Heel erg veel recepten en artikelen die je normaalgesproken allemaal handmatig overzet. Om wat handjes vrij te houden voor het bakken, hebben we scripts gebouwd voor de migratie van de recepten. Met een filter waardoor alle seizoenen, de moeilijkheidsgraad en de soorten gerechten netjes gefilterd werden.

PROUD

Doorbakken maar!

Met de start van het seizoen 2022 ging ie live: heelhollandbakt.nl. Gehost op het nieuwe hostingplatform van de NPO. Een bijzonder rijk gevulde site die lekker wegkijkt. Precies waar we van houden! We blijven uiteraard doorbakken voor Omroep Max, zodat de site altijd up-to-date is. En we maakten dankbaar gebruik van hun uitnodiging om het programma Doorbakken bij te wonen. Vol baktips ontwikkelen maar!

Microsoftteams Image (1)
Microsoftteams Image (1) Microsoftteams Image (1)
Contact

Ook trek in zo'n mooie website?

Kom eens een bakkie doen! Geef dan gelijk even je favoriete koekjesrecept door van Heel Holland Bakt. Dan zetten wij de bakkers vast aan het werk.