Cases Conversion Nerds   Proud Nerds
SBCM 3 SBCM 3 SBCM 3

we are _

SBCM

jumping arrow
een verouderde website, wat nu?

Over SBCM

Mensen met veel afstand tot de arbeidsmarkt kunnen vaak een steuntje in de rug gebruiken om een passende baan te vinden. SBCM zet zich dagelijks in voor de sociale werkgelegenheid en arbeidsintegratie. Hun doel: kwetsbare doelgroepen en werkgevers met elkaar verbinden. Een cruciaal onderdeel hiervan is praktische en toegankelijke kennisdeling. Iets waar een gedegen en gebruiksvriendelijke website een grote rol in speelt. De verouderde website van SBCM was aan dan ook aan vernieuwing toe. In Proud Nerds vonden zij de juiste partner om deze uitdaging aan te gaan!

Het vraagstuk

Realiseren dat je website is verouderd is één, maar hoe je website verbeterd kan worden is een heel ander verhaal. SBCM kwam tot de conclusie dat hun website op de schop moest. Samen met Proud Nerds is gezocht naar de manier waarop hun website optimaal kan bijdragen aan waar zij als organisatie voor staan. Zowel wat betreft inhoud als qua vormgeving. Hoe deze website tot stand kwam lees je hieronder.

 

CHALLENGE: Uiteenlopende doelgroepen

In het doel van de organisatie ligt ook direct een communicatieve uitdaging. Kwetsbare doelgroepen behoeven namelijk een compleet andere benadering dan werkgevers. Het is van belang om de verschillende behoeften te erkennen en te begrijpen bij het ontwikkelen van een nieuwe website. Alleen dan kan de gebruikservaring geoptimaliseerd kan worden voor alle betrokken partijen!

PROCESS: Strategy first

Om te bepalen wat SBCM nodig had hebben we eerst een stap terug gedaan. Met onze expertise in consultancy maakten we inzichtelijk waar het bij SBCM nou écht om draait. Wat is de kern van wat ze doen? En waarom? Uiteindelijk bleek dat de nadruk moest komen te liggen op de verbinding van hun verschillende doelgroepen.

Maar; hoe ontwikkel je een website die zulke uiteenlopende doelgroepen aanspreekt. Dit deden we door in iedere fase van het ontwerpen van de website de eindgebruiker te betrekken. Wie zoekt welke informatie? We onderzochten wie deze eindgebruikers zijn en waar zij daadwerkelijk naar zoeken op zoeken op de website. Vervolgens gingen we met hen om tafel, met als doel: achterhalen waar ze deze informatie verwachtten.

DESIGN: hand in hand met de eindgebruiker

Bij het ontwerpen van de stijl van de website stond wederom de eindgebruiker centraal. Zij zullen de website immers gaan gebruiken. Het creëeren van de optimale gebruikservaring gebeurd door onze UX-designers, met al hun expertise op het gebied van User Experience.

Testen in ons UX-lab

De ontworpen wireframes werden in ons UX-lab onderworpen aan aan een ‘usability-test’. Hiermee testen we of de website daadwerkelijk gebruikt wordt op de manier waarop wij dachten dat hij gebruikt wordt. Informatie uit deze test resulteert in een nóg inclusiever, consistenter en gestructureerder design, voor de optimale user experience! Uiteraard volgens WCAG-richtlijnen, zodat de site voor iedereen toegankelijk is. Een gebruiksvriendelijke website is na deze test dus gegarandeerd!

Meer weten over wat een usability-test precies inhoud, en wat het voor jouw bedrijf kan betekenen? Lees er meer over op de pagina over ons UX-lab!

full width image
bouncing arrow

DIGITAL: WordPress als CMS

Kennisdeling is belangrijk voor SBCM. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat er een uitgebreide hoeveelheid inhoud op de website aanwezig is. Daarom is gekozen de website te bouwen met WordPress als Content Management System. WordPress is flexibel en makkelijk in gebruik, waardoor het gemakkelijker wordt om de omvangrijke hoeveelheid content te beheren en presenteren aan de bezoekers van de website.

Bij het ontwikkelen van de website is ook de Gutenberg plugin ingebouwd. Deze speciale ‘building blocks’ kunnen overal op de pagina’s worden geplaatst. Dat biedt de websitebeheerder nóg meer vrijheid en flexibiliteit in het opbouwen en vullen van de website!

Contact

Benieuwd naar wat Proud Nerds voor jou kan betekenen?

Neem contact op, dan vertellen we je graag meer!