Cases Health Nerds   Proud Nerds
App2order CWZ App2order CWZ App2order CWZ

we are _

CWZ

jumping arrow

Vijf jaar oud was de website toen CZW met het idee begon te spelen om de ietwat verouderde website te vernieuwen. Een extern, onafhankelijk benchmarkonderzoek naar ziekenhuiswebsites gaf het laatste zetje om door te pakken met dat plan. Proud Nerds ging aan de slag met een ingrijpend redesign van cwz.nl.

CHALLENGE

Gebruiksvriendelijker voor (mobiele) gebruikers

CWZ is een van de 27 topklinische opleidingsziekenhuizen in Nederland en al ruim 165 jaar hét ziekenhuis van de regio Nijmegen. Met de vernieuwde website wilde CWZ patiënten online nog beter en sneller helpen. Bovendien moest de website beter aansluiten bij de behoeften van de veelal mobiele gebruikers. Een optimalisatie in gebruiksvriendelijkheid dus!

CWZ logo
CWZ logo CWZ logo

PROCESS: Nauw samenwerken in coronatijd

Het externe benchmarkonderzoek noemde enkele concrete verbeterpunten voor de website. Gecombineerd met de eigen ervaringen van het CWZ-team en de kennis van Proud Nerds zijn we aan de slag gegaan met het vooronderzoek voor de optimalisatie van cwz.nl.

 

In het vooronderzoek hebben we de homepage uitgebreid onder de loep genomen, net als alle patiënteninformatiepagina’s: pagina’s over aandoeningen, behandelingen, onderzoeken, specialisten en afdelingen. Vanwege de coronacrisis verplaatste het overleg zich grotendeels naar een online omgeving. In plaats van fysiek geeltjes plakken en brainstormen, deden we dat nu digitaal.

 

Vanuit de mobile-first gedachte hebben we samen bekeken welke content in welke volgorde een plek moest krijgen op de pagina’s. En wat ontbrak om er een lopend verhaal van te maken. Al die input hebben we verwerkt in wireframes. En die wireframes waren weer het vertrekpunt voor een hernieuwd design van de website.

Design getest in UX-Lab

Inzichten vanuit de user experience én de huisstijl van het ziekenhuis waren de belangrijkste input voor het frisse nieuwe design. Maar wat vindt de gebruiker er eigenlijk van? We hebben het design getest in het Proud Nerds UX-Lab, waaruit nog enkele verbeterpunten kwamen om het geheel nóg gebruiksvriendelijker te maken. Bekijk hiernaast de video van het UX-onderzoek.

 

Audio aan Audio uit

DIGITAL: TYPO3

Ook eerdere websites van CWZ waren al gerealiseerd in TYPO3. Met dat CMS bouw je kwalitatieve, veilige websites en het biedt alle opties om zeer uitgebreide websites te maken. Het CWZ-team was bovendien gewend om te werken met het systeem. Geen enkele reden dus om over te stappen naar een ander CMS. Een bijkomend voordeel: het scheelde een flinke contentmigratieslag.

CWZ CWZ CWZ

NERDY STUFF: Intuïtieve zoekmachine

In een gebruiksvriendelijke website mag een goede zoekmachine zeker niet ontbreken. De zoekmachine op cwz.nl werkt heerlijk intuïtief en is uitgebreid geoptimaliseerd voor de gebruiker. De autocomplete-functie doet suggesties voor je zoekopdracht en de zoekresultaten zijn rijk opgemaakt. Lekker snel is ie uiteraard ook!

PROUD: Rijk, fraai en overzichtelijk

De belangrijkste informatie is prominent aanwezig op de nieuwe website. De webpagina’s zijn rijk opgemaakt. De uitstraling is fraai, clean en overzichtelijk. Yep, wij zijn trots op het eindresultaat. En niet te vergeten op de samenwerking met CWZ. In coronatijd zijn we er toch samen in geslaagd om grotendeels online zo’n grote website compleet te vernieuwen.

Bekijk het resultaat

Neem een kijkje op www.CWZ.nl

App to Order

In samenwerking met CWZ ontwikkelden we ook de App to Order; een nieuwe manier om operatiematerialen en -instrumenten te bestellen.

Contact

De site van jouw ziekenhuis vernieuwen?

Proud Nerds heeft de expertise in huis!