Nieuws   Proud Nerds

Waarom wij fan zijn van productconfigurators

Bij Proud Nerds zijn we groot fan van productconfigurators: applicaties waarmee jouw klant je product volledig kan samenstellen en personaliseren. Dat is goed voor de klantbeleving én werkt conversieverhogend. Maar wat is het recept voor een perfecte configurator? Dat ontdek je in dit artikel.

Met een productconfigurator geef je je klant het gevoel dat hij zijn eigen product zelf samenstelt: door de combinatie van kleuren, materialen, opdruk en accessoires wordt er een uniek exemplaar voor hem gemaakt. Zo’n configurator bouwden we bijvoorbeeld voor Quinny, om buggy’s te personaliseren, en voor Crownstudent, een Zweedse webshop waar studenten hun eigen studentencap kunnen samenstellen.

Wat kan er aangepast worden?

Productconfiguratie kun je zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan simpele opties als keuze in kleuren en materialen, maar ook afmetingen, het toevoegen van logo’s, teksten, foto’s of de keuze voor een bepaalde afwerking zijn in te bouwen opties. Op basis van zijn persoonlijke wensen zetten klanten zo hun eigen product in elkaar. En door een koppeling met het voorraadsysteem of CRM te maken, wordt direct duidelijk wat het geconfigureerde product kost.

211012 1109 211012 1109 211012 1109

Waar moet een goede configurator aan voldoen?

De belangrijkste voorwaarde voor een configurator is gebruiksvriendelijkheid. Denk bijvoorbeeld aan een snelle laadtijd, een responsive design op mobiel, een helder overzicht van de uiteindelijke prijs en natuurlijk de preview. Daarbij maken we gebruik van hoge resolutie 3D-beelden, die direct meeveranderen met de wijzigingen. Zo ziet de klant direct hoe een bepaalde bank er in het roze, groen of met een hocker uitziet. Om een configurator te bouwen, moeten de technische tekeningen van de producten en de personalisatiemogelijkheden geïntegreerd worden in de e-commerce-omgeving. Voor het beste resultaat adviseren wij om hiervoor Magento Commerce of een headless oplossing te gebruiken.

De toekomst van configurators

Configurators gaan we nog veel vaker zien. De vraag naar unieke producten neemt alleen maar toe en als webwinkeleigenaar kun je daar goed op inspelen. En door het gebruik van virtual en augmented reality (VR en AR) worden de mogelijkheden steeds toffer: klanten ontdekken hoe hun zelf samengestelde bank in de woonkamer staat, lopen over hun nieuwe vloer of zitten in hun nieuwe auto met alle zelfgekozen opties. Levendiger wordt het niet!

Meer informatie?

Contact us

Mogen we een kop koffie voor je configureren? Dan vertellen we je ondertussen alles over de e-commercemogelijkheden.