Markten   Proud Nerds
211012 0803 211012 0803 211012 0803

Digitale oplossingen voor de overheid

jumping arrow
Toegankelijke overheid

Websites voor iedereen

Gemeenten en andere overheidsbedrijven hebben een schat aan informatie, producten en diensten. En veel burgers regelen zaken graag online. Proud Nerds legt de verbinding met gebruiksvriendelijke websites en apps voor gemeenten en andere overheidsinstellingen. Toegankelijk én veilig voor alle gebruikers.

Digitale toegankelijkheid is belangrijk voor alle organisaties. Voor overheden is het zelfs wettelijk verplicht sinds 2019. Bij Proud Nerds zorgen we dat iedereen drempelvrij toegang heeft tot de websites die we bouwen voor gemeenten en overheden. En als we zeker willen weten of een ontwerp of functionaliteit werkt voor de doelgroep, zetten we ons UX lab in om het te testen.

 

Optimale klantervaring

Navigatie met toptaken

De user experience heeft sowieso de hoogste prioriteit bij Proud Nerds. En die begint al bij de navigatie. Het User Experience Design is erop gericht dat de bezoeker eenvoudig zijn weg vindt en zo snel mogelijk naar de juiste informatie wordt geleid. Een overzichtelijke website met goedwerkende zoekmachine helpt daarbij. Ook brengen we de belangrijkste taken voor de bezoeker prominent in beeld. Toptaken zijn nog steeds top, als je ’t ons vraagt.

 

Proof of the pudding:

Nav Opt
Nav Opt Nav Opt

De wildgroei te lijf

De corporate website, een bestuurlijke website, een site voor de speeltuin, het zwembad en ga zo maar door. Veel gemeenten hebben meerdere websites onder hun hoede. Soms ontbreekt het overzicht of wordt er amper of geen onderhoud gepleegd aan verouderde websites. Proud Nerds gaat de wildgroei aan websites met liefde te lijf voor gemeenten.

  • Quickscan
    Met een quickscan maakt Proud Nerds snel duidelijk welke sites een gemeente bezit, wat de status is van beheer en de mate waarin aan webrichtlijnen en veiligheidseisen wordt voldaan.

  • Multisite oplossing
    Wil je als gemeente meer overzicht en grip op de verschillende online uitingen? Proud Nerds werkt graag samen aan een oplossing om het beheer meer te concentreren. Vanuit een multisite opzet beheer je alle websites vanuit dezelfde omgeving.

Veilig en betrouwbaar

Ongeacht welk CMS je inzet, Proud Nerds zorgt voor een veilige digitale omgeving. We zorgen ervoor dat de website:

  • Voldoet aan de eisen voor informatiebeveiliging (ISO 27001)
  • AVG-proof is en de gegevens van gebruikers beschermd zijn
  • Benaderd wordt via een beveiligde verbinding
  • Technisch voldoet aan de eisen voor het behalen van de toegankelijkheidsverklaring
Ux Lab Observatie2 Ux Lab Observatie2 Ux Lab Observatie2

Partnerschappen

Vanuit onze ervaring met gemeentewebsites beschikken we over uitgebreide domeinkennis. Ook zijn we actief lid van TYPO3GEM, een platform waar leden kennis delen over het CMS TYPO3, een veelgebruikt open source CMS door gemeenten. Proud Nerds heeft al vele gemeentelijke en andere overheidswebsites ontwikkeld. Voor al die organisaties blijven we als digitale partner betrokken bij de doorontwikkeling, zodat de website continu aan alle eisen voldoen en gebruikers hun weg blijven vinden.

Trots op onze samenwerking met

proud logo
proud logo
proud logo
proud logo
proud logo
proud logo
proud logo
proud logo
Meer weten?

Neem contact op

Vertel ons je uitdaging

Wij denken graag met je mee. Bel, mail of kom langs in de Splendorfabriek in Nijmegen. Tot gauw!

Proud Nerds Kantoor Proud Nerds Kantoor
Proud Nerds Kantoor